Aleksandra Kardaś na International Women’s Day Conference in Economics, Finance, and Management 2024

Na zaproszenie organizatorów International Women’s Day Conference in Economics, Finance, and Management 2024, która odbyła się w dniach 7-8 marca w Centrum Ekonomii Zmiany Klimatu na Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach, dr Aleksandra Kardaś wystąpiła jako jedna z głównych mówczyń, z wykładem „Climate change – you can not negotiate with physics”.

Po wykładzie wzięła też udział w panelu dyskusyjnym poprowadzonym przez dr hab. Zofię Łapniewską (Uniwersytet Jagielloński), z udziałem dr Lary Johannsdottir (University of Iceland) i dr hab. Monki Wieczorek-Kosmali (Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach).

Zmiana klimatu oraz transformacja energetyczna i inne zagadnienia związane z ograniczaniem emisji gazów cieplarnianych należały do głównych tematów konferencji.

Panel dyskusyjny po wystąpieniu dr Aleksandry Kardaś. Od lewej: dr Lara Johannsdottir, dr Aleksandra Kardaś, dr hab. Monika Wieczorek-Kosmala, dr hab. Zofia Łapniewska. Zdjęcie: Anna Kowalska-Pyzalska.